Hlavní obsah

Vyrovnání Lotyšů bylo katastrofou pro české sázkaře

Novinky, Jakub Kynčl, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čeští hokejisté se osmifinálovým zápasem s Lotyši úspěšně protrápili do dalších vyřazovacích bojů, avšak vítězný gól vstřelili až v prodloužení. Právě proto mohla naprostá většina sázkařů své tikety zahodit, tipuje se totiž vždy na výsledek v základní hrací době a ten byl tentokrát nerozhodný.

Článek

Sázka na favorita je u naprosté většiny sázkařů populárnější než sázka na outsidera. Tento trend se ještě umocňuje, když je oním favoritem domácí tým, v tomto případě česká reprezentace. Prohra pak zničí velké množství tiketů, zvláště pak těch, na kterých sázkaři kombinují tipy na výhry favoritů, aby docílili vyššího kurzu. Nyní však čeští hokejisti sázkaře věřící v jejich výkon doslova ožebračili.

"Po 60 minutách a remízovém stavu 2:2 zápasu Česko - Lotyšsko skončilo několik desítek tisíc tiketů zmuchlaných v koších. Zápas byl i vzhledem ke kursu 1,05:1 pro drtivou většinu sázkařů jasnou záležitostí, málokdo z nich pochyboval. Celkové náběry sázek na tento duel se pohybovaly těsně pod hranicí tří miliónů korun," informoval Novinky za Tipsport Michal Peterka.

V hokejovém zápase Česko – Lotyšsko sázkaři v 99,9  procentech tipovali vítězství Česka. Objem sázek na toto utkání byl téměř 1,5 miliónu korun
mluvčí Ondřej Rajšner

"Na remízu v kursu 11:1 vsadilo jen pár desítek sázkařů za minimální částky. Proto ani v souvislosti s tímto duelem neevidujeme žádnou vysokou sázku či výhru," uvedl Peterka, čímž potvrdil masivní prohru českých sázkařů.

Na ČR sázeli skoro všichni

O tom, že Češi vyhrají, nepochybovala ani drtivá většina sázkařů společnosti Chance, jenže i oni se museli smířit s tím, že nevyhráli nic. "V hokejovém zápase Česko – Lotyšsko sázkaři v 99,9 procentech tipovali vítězství Česka. Objem sázek na toto utkání byl téměř 1,5 miliónu korun," komentoval mluvčí sázkové kanceláře Chance Ondřej Rajšner.

Stejné zkušenosti s nočním zápasem má i společnost Synot Tip. „Čeští sázkaři věřili našemu týmu. Celkem 99 procent všech sázek na utkání Česká republika - Lotyšsko bylo vsazeno na výhru našeho týmu. Protože však většina sázejících sázela na výhru ČR a ta se rozhodla až v prodloužení, neznamenalo to pro nás ztrátu,“ informoval Novinky hlavní bookmaker Vlastimil Zeman o zisku sázkové kanceláře.

Remíza 2:2 přinesla sázkaři 120 tisíc korun

Přesto však tato utrápená noc přinesla zajímavou výhru. Skvělou trefu na noční zápas Švýcarsko - Bělorusko si připsal jeden z klientů Tipsportu, který vsadil na přesný výsledek po 60 minutách 2:2, kterým zápas i skončil. Vsadil 10 tisíc korun a bral tak 120 tisíc korun.

Češi sázejí na olympiádu více než před čtyřmi lety

Sázkové kanceláře si na současnou olympiádu nemohou vůbec stěžovat. Objem sázek na hry ve Vancouveru je mnohem větší než turínské klání před čtyřmi lety.

"Je to i díky internetovému sázení, také větší šířce kurzové nabídky a vyšším ambicím českých olympioniků na medaile," komentoval Rajšner z Chance. Podle něj lidé sází nemalé částky. Například jeden z klientů neváhal dát na čtyři hokejové zápasy celkem 450 tisíc korun. Měl štěstí a odnesl si tak výhru 650 tisíc korun.

Například Fortuna očekává, že lidé vsadí na olympiádu v Vancouvere více než sto miliónů korun, což by bylo asi o 15 procent více než na hry v Turíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám