Hlavní obsah

Výrobce motorů Rolls-Royce vykázal ztrátu, plánuje prodej aktiv

Britský výrobce leteckých motorů Rolls-Royce Holdings v prvním pololetí kvůli koronavirové krizi vykázal provozní ztrátu 1,67 miliardy liber (téměř 44 miliard Kč) po zisku 203 milionů liber před rokem. Firma ve čtvrtek také uvedla, že hodlá prodat svou španělskou divizi ITP Aero a další aktiva, aby tak získala minimálně dvě miliardy liber.

Foto: ČTK/PA/Rui Vieira

Rolls-Royce

Článek

Koronavirová krize vedla k drastickému omezení letecké dopravy, což mimo jiné snížilo poptávku po letadlech. „Pandemie covidu-19 výrazně ovlivňuje naše letošní výsledky,” uvedl šéf společnosti Rolls-Royce Warren East.

Britský úpravce nabízí veterány Rolls-Royce jako elektromobily

AutoMoto

Firma podle něj sice podnikla kroky, které zabezpečily její bezprostřední budoucnost, ale zároveň si uvědomuje přetrvávající nejistotu související s koronavirem a potřebu dalších změn.

„Identifikovali jsme několik potenciálních prodejů aktiv, které by měly vynést přes dvě miliardy liber. Zahrnuje to ITP Aero a řadu dalších aktiv,” uvedl East. Firma podle něj zvažuje i další kroky k posílení své finanční situace. Španělská divize ITP Aero vyrábí lopatky turbín pro tryskové motory.

Marks & Spencer v Británii propustí 7000 lidí

Ekonomika

Rolls-Royce v květnu oznámil, že kvůli koronaviru zruší nejméně 9000 pracovních míst. Ve čtvrteční výsledkové zprávě uvedl, že jeho divizi pro civilní letectví opustilo už přes 4000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám