Hlavní obsah

Výrobce elektrických vozů chystá expanzi do Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Výrobce elektrických automobilů Tesla Motors chce otevřít v Evropě více než 30 prodejních a servisních center a rozšířit síť nabíjecích stanic Supercharger. Na autosalonu v Ženevě to ve středu řekl šéf automobilky Elon Musk.

Článek

Expanze v Evropě je součástí plánu na zvýšení prodeje v zahraničí. Tesla očekává, že do konce letošního roku počet jejích prodaných vozů v Evropě a v Asii bude téměř dvojnásobný ve srovnání s počtem prodaných vozů v Severní Americe.

"Očekáváme, že do konce letošního roku budete moci cestovat téměř po celé Evropě jen s využitím (nabíjecích stanic) Supercharger," uvedl Musk.

V současnosti má firma v regionu 14 nabíjecích stanic, převážně v Norsku a západní Evropě.

Tesla nyní v Evropě působí hlavně na severu a západě regionu. Má zde však velmi dobrou pověst. Model S byl jmenován ve Švédsku a Norsku autem roku 2013 a ve Švýcarsku nejstylovějším vozem.

Loni Tesla prodala 22 477 sedanů Model S, většinu ve Spojených státech. Svůj vůz začala prodávat v některých evropských zemích, včetně Německa a Švýcarska, a letos na jaře chce představit Model S s pravostranným řízením v Británii. Letos chce také Tesla začít prodávat své vozy v Číně.

Reklama

Výběr článků

Načítám