Hlavní obsah

Výrobce cigaret Philip Morris zavře závod v Hodoníně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Společnost Philip Morris ČR chce na konci července uzavřít závod v Hodoníně. Cigarety by tak v tuzemsku firma vyráběla pouze v Kutné Hoře. V hodonínském podniku pracuje asi 250 lidí, čtyřicet z nich přejde do Kutné Hory, ostatní o práci přijdou.

Článek

"Cílem restrukturalizace je zvýšení konkurenceschopnosti ve výrobě," uvedla v pondělí společnost. Zaměstnancům firma slíbila průměrné odstupné ve výši dvou ročních platů a pomůže jim najít novou práci. Náklady na restrukturalizaci firma odhaduje na 480 miliónů korun.

"Tento krok byl očekávaný a na zvýšení nezaměstnanosti by se neměl projevit," řekl k zavření podniku ředitel Úřadu práce v Hodoníně Vladimír Šťáva. Region totiž počítá s podporou programu z ministerstva práce a sociálních věcí a vznikem až 580 nových pracovních míst.

Philip Morris je předním výrobcem a distributorem tabákových výrobků v tuzemsku a patří do Altria Group. Mezi jeho nejznámější značky cigaret patří Marlboro, L, Petra a Sparta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám