Hlavní obsah

Vítkově CPI stoupl do června provozní zisk o 15 procent na 4,3 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Realitní skupině CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, v prvním pololetí stoupl provozní zisk EBITDA meziročně o 15 procent na 164 milionu eur (4,3 miliardy korun). Hodnota nemovitostního portfolia skupiny v porovnání s koncem loňského roku vzrostla o osm procent na 9,8 miliardy eur (256,9 miliardy korun).

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Radovan Vítek na snímku z roku 2011

Článek

„První polovina roku pro nás byla úspěšná. Náš tým dokázal efektivně reagovat na situaci vyvolanou pandemií covid-19 a zajistit růst nemovitostního portfolia, příjmů z nájemného i obsazenosti," uvedl generální ředitel skupiny Martin Němeček.

Historický propad. Česká ekonomika poklesla o 11 procent

Ekonomika

Čistý příjem z nájemného společnosti meziročně vzrostl o 13 procent na 164 milionu eur (4,3 miliardy korun). Podíl neobsazených nemovitostí klesl na 5,2 procenta. Čisté příjmy z obchodních činností meziročně stagnovaly na 168 milionech eur (4,4 miliardách korun).

V průběhu prvního pololetí vydala CPI Property Group nezajištěné dluhopisy v eurech, britských librách a hongkongských dolarech v celkové hodnotě odpovídající 1,19 miliardy eur (31,2 miliardy korun).

V první desítce českých dolarových miliardářů

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a její akcie jsou obchodované na frankfurtské burze. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů.

Majetek nejbohatších lidí tento týden rekordně vzrostl

Ekonomika

Čistý zisk skupiny loni meziročně vzrostl o 8,6 procenta na 685 milionů eur (18,7 miliardy korun). Tržby stouply o 11,3 procenta na 672 milionů eur (18,3 miliardy korun). Čistý příjem z obchodních činností vzrostl o 7,8 procenta na 345 milionů eur (9,4 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám