Hlavní obsah

Vitana a Hamé se spojí do jedné firmy

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnosti Hamé a Vitana, vlastněné norskou společností Orkla, se spojí do firmy Orkla Foods Česko a Slovensko. Ředitelem se stane šéf Vitany.

Foto: Hamé

Auto naložené bagetami Hamé

Článek

Norská firma Orkla podepsala v roce 2015 smlouvu o koupi výrobce potravin Hamé za 175 miliónů eur (tehdy 4,7 miliardy korun), převzetí dokončila o rok později. Vitana patří Orkle už od roku 2013.

Sloučení je hlavně organizační záležitostí. „Značky Hamé a Vitana budou pokračovat,” řekl Novinkám mluvčí Hamé Petr Kopáček.

Vedením nové organizace byl pověřen Pawel Szczesniak, který dosud působil ve funkci generálního ředitele společnosti Vitana. Generální ředitel společnosti Hamé Martin Štrupl se rozhodl odstoupit ze své funkce a pokračovat v kariéře mimo skupinu Orkla. Ve firmě pracoval 15 let.

Hamé má v Česku a na Slovensku vedoucí pozici na trhu u paštik, hotových jídel, konzervované zeleniny, džemů a dětské výživy. Mezi nejznámější značky patří Májka. Vitana je známá výrobou polévek a koření.

Orkla ve střední Evropě vedle Vitany vlastní rakouskou společnost Felix a rumunskou Orkla Foods Romania. Orkla je předním dodavatelem potravin a drogistického zboží ve Skandinávii, v Pobaltí, na některých trzích ve střední Evropě a v Indii. S akciemi Orkly se obchoduje na burze v Oslu, kde je i centrála firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám