Hlavní obsah

Většina lidí si pochvaluje místo svého bydliště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina Čechů je podle výsledků průzkumu CVVM spokojena se svým bydlením. To, kde a jak žije, se líbí 61 procentům dotázaných. Ani nespokojena, ani spokojena je necelá třetina občanů (31 %). Méně než desetina (8 %) lidí je se svým životem v místě svého bydliště nespokojena.

Článek

Spokojeni s životem v místě bydliště jsou hlavně lidé bohatí, absolventi vysokých škol, studenti, podnikatelé, zaměstnanci, odborníci, vedoucí pracovníci, obyvatelé Jihočeského kraje a lidé, kteří žijí v obcích a malých městech s počtem obyvatel od dvou do pěti tisíc obyvatel. Naopak nespokojeni jsou lidé chudí, nezaměstnaní a obyvatele Ústeckého kraje.

Dvě třetiny občanů si pochvalují i úroveň škol, zdravotní péči a životní prostředí. Více jak polovina lidí je spokojena také s čistotou ulic, s dostatkem možností k odpočinku, k rekreaci a sportu, s dopravou a s kulturním vyžitím.

V menším městě se žije bezpečněji

Lidé na menších městech či obcích hodnotí pozitivněji než občané velkých měst čistotu ulic,  svoz odpadu, bezpečnost a životní prostředí. Naopak lidé z větších měst hodnotí příznivěji možnost kulturního a sportovního vyžití a dopravu.

Obyvatelé Prahy si stěžují na sportovní vyžití, ale jsou spokojeni více než zbytek republiky s pracovními příležitostmi, s úrovní mezd, s výstavbou nových bytů, s úrovní zdravotní péče a se stavem cest.

Anketa

Jste spokojeni s místem a okolím svého bydliště?
Ano
75,8 %
Ne
24,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1518 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám