Hlavní obsah

Veterináři našli v kuřecím z Brazílie salmonelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští veterináři objevili v kuřecím mase z Brazílie bakterie salmonely, řekl v úterý mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček. V době odběru vzorků ze dvou nevyhovujících zásilek bylo ve skladech v Královéhradeckém kraji a na Vysočině 940 kilogramů masa, další se dostalo do stravovacích zařízení.

Foto: Stringer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V dalších pěti tunách masa z Brazílie v Olomouckém kraji zjistili veterináři vyšší obsah vody, než dovoluje legislativa.

Brazilské úřady obvinily místní zpracovatele a vývozce masa z toho, že léta prodávali zkažené hovězí a drůbeží maso a upláceli kvůli tomu místní hygieniky i politiky. Bakterie už dříve odhalili v mase z tohoto státu slovenští veterináři. Agrární komora ČR volá po zákazu dovozu masa z celé Brazílie.

Brazilské maso začali veterináři více kontrolovat po vypuknutí aféry. Od té doby pozastavila Státní veterinární správa distribuci 800 tun masa, 270 tun ještě zadržuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám