Hlavní obsah

Veolia získala v ČR zakázku za 18,8 miliardy korun

MĚLNÍK

Francouzská společnost Veolia Water získala na Mělnicku a Kladensku smlouvu na provozování vodohospodářských služeb v hodnotě 18,8 miliardy korun. V červnu získala Veolia podobnou smlouvu na Zlínsku na 11,3 miliardy korun, služby tu bude provozovat 30 let, smlouva na Mělnicku a Kladensku je na 20 let s možností prodloužit ji na dalších 20 let.

Foto: Pavel Kantorek

Vtip Pavla Kantorka

Článek

Zakázka prakticky vznikla jen rozdělením společnosti Vodárny Kladno-Mělník (VKM), kterou Veolia vlastnila dříve. Vodárnu před několika týdny převedla spolu s jejím majetkem na obce a města na Mělnicku a Kladensku. Rozštěpením firmy vznikla společnost Středočeské vodárny, která je v podstatě provozní částí VKM a nadále jí vlastní Veolia.

Veolia Water je divizí francouzského koncernu Veolia Environnement a je v Česku přední společností na vodohospodářském trhu. V ČR poskytuje služby pro téměř 3,6 miliónů obyvatel a má 5700 zaměstnanců.

Patří jí například Pražské vodovody a kanalizace. Ovládá vodárenský průmysl v severních a západních Čechách a plánuje expanzi na Pardubicko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám