Hlavní obsah

Veolia Water získala na Zlínsku zakázku za 11,5 miliard korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Firma Veolia Water získala od společnosti VaK Zlín kontrakt za 360 miliónů eur, tedy 11,43 miliardy korun. Firma se za tuto částku zavázala na třicet let upravovat a distribuovat vodu v kraji. Veolia Water má ve VaK Zlín dvoutřetinový podíl na hlasovacích právech.

Foto: archiv PČR Beroun

Zlodějka oříšků

Článek

Veolia Water je divizí francouzského koncernu Veolia Environnement a je v Česku přední společností na vodohospodářském trhu. V ČR poskytuje služby pro téměř 3,6 miliónů obyvatel a má 5700 zaměstnanců.

Patří jí například Pražské vodovody a kanalizace. Ovládá vodárenský průmysl v severních a západních Čechách a plánuje expanzi na Pardubicko.

Její mateřská firma Veolia Environnement je největším poskytovatelem vodárenských služeb na světě. V Česku zaměstnává přes 12 tisíc lidí a její celkový obrat přesahuje 21 miliard korun.

Expanze na český trh

Vedle vodárenství podniká Veolia Environnement v dalších oblastech české ekonomiky. Spadá pod ni například dopravní společnost Connex, energetická firma Dalkia a zpracovatel odpadů Marius Pedersen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám