Hlavní obsah

Ve vlacích půjde snáze dobíjet mobily nebo notebooky

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

První souprava Pendolina má ve 2. třídě elektrické zásuvky 230 V pro napájení drobné elektroniky, jako například notebooků nebo mobilních telefonů. Ještě letos se elektrické zásuvky nainstalují do dalších tří jednotek, ve zbývajících se pak objeví v roce 2012, uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Článek

„Elektrickými zásuvkami budou kromě Pendolina vybaveny všechny modernizované vozy pro spoje EuroCity a InterCity, které opravou procházejí v letošním roce. Je to necelá padesátka vagónů druhé třídy,“ informoval náměstek pro osobní dopravu Antonín Blažek.

České dráhy zahájily instalování elektrických zásuvek do prvních vagónů v polovině 90. let. V poslední době byly zásuvky instalovány ve všech vozech označovaných jako typ Siemens (všechny vozy 1. i 2. třídy), které jsou nasazeny hlavně na spojích z Prahy přes Děčín do Německa a z Prahy přes Brno a Břeclav do Rakouska.

Zásuvky mají cestující k dispozici také v oddíle první třídy příměstských vlaků CityElefant a nebo v některých motorových rychlících a spěšných vlacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám