Hlavní obsah

Ve šprotech našel spotřebitel kus kovu. Veterináři stahují 24 tisíc konzerv

Veterináři stahují šarži konzerv uzených šprotů v oleji značky Giana od lotyšské firmy. Důvodem je nález úlomku kovu v jedné z konzerv, který našel český spotřebitel, uvedl v pondělí mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Dohromady jde o více než 24 tisíc konzerv, které v Česku prodávaly i velké řetězce.

Foto: SVS

Šarže je označená L3182 s datem výroby 1. března 2019 a datem minimální trvanlivosti do 1. března 2022. Výrobcem je SIA "NS ESTATE" z Lotyšska.

Článek

„Šproty byly od příjemce zásilky ve Zlínském kraji distribuovány do obchodních řetězců Globus, Albert, Tesco, COOP, Hruška, internetového obchodu Košík a k řadě dalších menších obchodníků. Zákazníci, kteří uvedený výrobek zakoupili, jej mohou vrátit v místě prodeje,” uvedl mluvčí.

Šarže je označená L3182 s datem výroby 1. března 2019 a datem minimální trvanlivosti do 1. března 2022. Výrobcem je SIA „NS ESTATE” z Lotyšska.

Jde o druhé hromadné stahování výrobků z příkazu SVS v červenci. Na začátku července nařídili veterináři stáhnout mražené obalované kuřecí řízky z Německa od výrobce Mantos International Food, zjistily se v nich úlomky tvrdých plastů. Kolik jich bylo v oběhu a kolik se jich prodalo, veterináři nevěděli, letos a loni byly k dostání v řetězci Iceland.

Podle obchodního ředitele řetězce Daniela Nedomy byl výrobek stažen z českých prodejen již dříve. V žádné šarži pro český trh se podle něj plast nenašel, ale mateřská společnost Iceland Foods vyhodnotila riziko jako vysoké, a proto rozhodla o zastavení prodeje a likvidaci výrobků.

Reklama

Výběr článků

Načítám