Hlavní obsah

V řízcích z Německa našli veterináři kousky plastů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Veterináři nařídili stáhnout mražené obalované kuřecí řízky z Německa od výrobce Mantos International Food, byly v nich zjištěny úlomky tvrdých plastů. V úterý to řekl mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Letos a loni byly k dostání v řetězci Iceland.

Foto: Státní veterinární správa

Stahování mražených kuřecích řízků kvůli obsahu úlomků plastu

Článek

"Do české tržní sítě se produkt dostal prostřednictvím firmy Iceland Czech - Iglu, s. r. o., která jej nabízela ve svých prodejnách zejména v Praze, Pardubicích a Říčanech. Spotřebitelé, kteří si mražené kuřecí řízky koupili, bez ohledu na datum nákupu, je mohou vrátit v místě prodeje," uvedl Vorlíček.

Potravina měla originální název Iceland 60 Crispy Chicken Dippers, prodávala se pak v balení po více než kilogramu.

Informace o závadné potravině se veterináři dozvěděli z Velké Británie prostřednictvím systému rychlého varování RASFF.

"Mražené obalované řízky byly sice vyrobeny v Německu, ale pro britskou společnost Iceland Foods, která je distribuovala do dalších zemí včetně ČR. Po oznámení informace SVS neprodleně rozhodla o stahování zmíněného výrobku z české tržní sítě, které se týká všech prodaných produktů tohoto označení bez časového omezení," dodal mluvčí.

Místem určení zásilky byl sklad v Dašicích v Pardubickém kraji, odkud pak řízky putovaly do prodejen řetězce v Praze, Pardubicích, Hostivici a Říčanech. "Ve zmíněném skladu se podařilo zachytit a pozastavit poslední zásilku, která obsahovala 240 balení drůbežích řízků o celkové váze téměř 260 kilogramů," uzavřel mluvčí.

Podle obchodního ředitele řetězce Iceland Daniela Nedomy byl výrobek stažen z českých prodejen minulý pátek. V žádné šarži pro český trh se podle něj plast nenašel, ale mateřská společnost Iceland Foods vyhodnotila riziko jako vysoké, a proto rozhodla o zastavení prodeje a likvidaci výrobků.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám