Hlavní obsah

Ve funkci obchodního ředitele ČEZ skončil Alan Svoboda. Přišel s Martinem Romanem

Právo, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dozorčí rada energetické společnosti ČEZ ve čtvrtek odvolala Alana Svobodu z funkce ředitele divize obchod. Končí tak poslední z původní skupiny manažerů, jež do ČEZ přišla v roce 2004 spolu s Martinem Romanem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Alan Svoboda

Článek

Současný šéf ČEZ Daniel Beneš, jenž do firmy nastoupil až o rok později, tak dokončil obměnu vrcholového vedení, jež začala odchodem Romana v roce 2011.

O případném dalším působení Svobody na jiné pozici v energetické společnosti rozhodne v blízké budoucnosti představenstvo firmy.

Sloučení divizí

Dozorčí rada rozhodla o sloučení divize obchod a strategie do jedné, kterou povede dosavadní ředitel divize strategie Pavel Cyrani (38). Změní se i další divize. Uvedl to mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Dozorčí rada projednala návrh změn organizační struktury, která povede k tomu, že opětně bude každý člen představenstva zodpovědný za příslušnou divizi společnosti, uvedl Kříž.

Divize distribuce a zahraničí se mění na divizi zahraničí, povede ji člen představenstva Tomáš Pleskač. Firma dále zřídí divizi vnější vztahy a regulace, v jejímž čele bude člen představenstva Ivo Hlaváč.

Nově vymezené divize podle Kříže reagují na aktuální vývoj evropské energetiky, kde se stále více projevuje vliv regulace a legislativy na podnikání. Zároveň se rozloží zodpovědnost za oblasti řízení ve Skupině ČEZ rovnoměrně mezi všechny členy představenstva, řízení tak podle mluvčího bude efektivnější.

Cyrani vystudoval VŠE v Praze. Titul MBA v oboru finance získal v USA na Kellogg School of Management. Před nástupem do ČEZ působil sedm let ve společnosti McKinsey & Company, kde se specializoval na energetiku. Ve Skupině ČEZ pracuje od roku 2005 a kromě útvaru správy aktiv řídil necelé čtyři roky útvar kontroly v divizi finance.

Reklama

Výběr článků

Načítám