Hlavní obsah

Valenta prodal většinový podíl ve společnosti vydávající Parlamentní listy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Synot Invest podnikatele Iva Valenty prodala celý svůj podíl 70 procent v české společnosti Our Media vydávající web Parlamentní listy. Informovala o tom v úterý v tiskové zprávě. Novými vlastníky Parlamentních listů se zhruba 300 tisíc čtenáři denně jsou herní vydavatelé a mediální podnikatelé Marek Španěl a Slavomír Pavlíček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ivo Valenta

Článek

Synot uvedl, že to považuje za ukončení svých celoplošných mediálních aktivit v ČR. Firma se chce soustředit na rozvoj svých podnikatelských aktivit v oblasti médií na Slovensku, kde vlastní nejčtenější zpravodajský deník Pravda.

Noví většinoví vlastníci nově založené vydavatelské společnosti Naše Média jsou zakladatelé herního studia Bohemia Interactive. Dalšími akcionáři potom jsou Michal Voráček, Jiří Čermák a Jan Holoubek, kteří i nadále zůstávají součástí tohoto projektu.

Naše Média si podle svého sdělení na webu klade za cíl pomoci projektu Parlamentních listů s dalším rozvojem a pokusit se o zvýšení jeho ratingu a reputace v následujících letech s důrazem na původní tvorbu, objektivitu, nezávislost a etický kodex redakce.

Marek Španěl a Slavomír Pavlíček podle webu Seznam Zprávy prostřednictvím skupiny SPM už od roku 2016 investují do tradičních českých společností, nemovitostí i médií. Do mediální divize SPM patří například týdeník Echo. SPM loni na podzim také koupila rozhlasovou stanici Radio Z od Czech Media Invest (CMI) podnikatele Daniela Křetínského.

Bartoš chce odstřihnout dezinformační weby od příjmů z reklamy

Domácí

Reklama

Související témata:
Ivo Valenta

Výběr článků

Načítám