Hlavní obsah

V sobotu bude sbírka potravin, přispět lze ale i teď. Potřebných přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chudší samoživitelé a samoživitelky, senioři s nízkými příjmy, lidé bez domova, ale i další osoby v nouzi. Těm všem pomáhá sbírka potravin, jež se pravidelně koná na jaře a na podzim. Její další kolo se uskuteční tuto sobotu ve více než dvou tisícovkách obchodů. Již s předstihem ale lze pomoc věnovat přes některé e-shopy.

Foto: Profimedia.cz

Loni na jaře lidé věnovali 495 a na podzim 718 tun trvanlivých potravin a drogistického zboží.

Článek

„Prostřednictvím sbírky je zajištěno zásobování potravinami a základní drogerií pro širokou skupinu obyvatel v nouzi. Smutnou pravdou zůstává, že v Česku se nachází těsně na hranici chudoby milion lidí,“ řekl Aleš Slavíček, předseda České federace potravinových bank, které pomoc rozdělují.

Počet potřebných lidí podle něj roste. A to především na straně samoživitelů s malými dětmi. „Největší zájem je o dětskou výživu a hygienické potřeby pro nejmenší,“ podotkl Slavíček.

„Stát vnímá sbírku potravin jako součást pomoci, kteří se ocitli v nouzi. Počet lidí ohrožených chudobou se nadále pohybuje kolem deseti procent, ovšem obyvatel odkázaných na pomoc neustále přibývá,“ poznamenal k tomu ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL).

V Ostravě spustili unikátní program. Dívkám na základních školách město nakoupí hygienické vložky

Děti

Jídlo i drogerie

Trvanlivé potraviny a hygienické potřeby včetně například plen lze věnovat ve většině velkých supermarketů. Jejich seznam je na webu Sbirkapotravin.cz.

Již od tohoto pondělí do neděle 23. dubna lze potřebným lidem pomoci i prostřednictvím e-shopů Billa, Dm drogerie markt, iTesco, Rohlík.cz, Košík.cz a Teta drogerie.

Věnované zboží je pak rozdíleno potřebným lidem, které doporučí sociální pracovník, prostřednictvím potravinových bank nebo spolupracujících organizací.

Tikající bomba. Přibývá lidí, kteří mají problém zaplatit bydlení

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám