Hlavní obsah

V maďarském Tesku objevili přes 20 tun závadných českých nudlí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Kontroly potravinářské inspekce probíhají pečlivě i v jiných zemích a ne vždy je špatné zboží ze zahraničí v českých obchodech. Může to být i naopak. Důkazem toho budiž Maďarsko, kde tamní inspektoři objevili v obchodním řetězci Tesco 22,5 tuny nekvalitních nudlí pocházejících z České republiky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedla maďarská agentura MTI, nudle neodpovídaly požadavkům na kvalitu. Dovozce, v tomto případě Tesco Global, byl pokutován a nudle mají být vráceny do Česka, nebo zničeny.

Úřad regionální vlády Pešťské župy pro bezpečnost potravin udělil společnosti Tesco Global pokutu přes 800 000 forintů (asi 68 000 korun) za to, že prodával nudle Granny’s Noodles v obalech, na nichž nebyla uvedena adresa výrobce.

Dalším prohřeškem vůči předpisům byl nižší obsah vajec, než bylo uvedeno na obalu.

Tesco Global rovněž musí uhradit náklady na vrácení nudlí do České republiky, nebo je zničit.

Výrobce zmíněných nudlí, společnost Europasta, vadné výrobky už z trhu stáhla, sdělil ředitel firmy Pavel Hrdina. Společnost podle něj také učinila taková opatření, aby znovu nenastal rozpor mezi na obale uváděnými a skutečnými parametry výrobku.

Reklama

Výběr článků

Načítám