Hlavní obsah

V Česku loni ubylo turistů, zejména z Ruska a Británie

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zájem zahraničních turistů o Českou republiku opadá. Podle statistiků navíc po tuzemsku cestuje i méně Čechů. Z údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) vyplývá, že loni v ČR klesl počet přenocování v tuzemských ubytovacích prostředcích o šest procent. Počet turistů v nich ubytovaných se pak snížil o 5,7 procenta.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce turistů jezdí dlouhodobě do Prahy.

Článek

"Nejvíce se počet přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních snížil v Ústeckém kraji," uvedli statistici s tím, že naopak mírně přibylo turistů, kteří přenocovali v Libereckém kraji (o 1,2 procenta). Výsledek však ovlivnilo loňské mistrovství světa v klasickém lyžování, které se konalo právě v Liberci.

ČSÚ ve středu uvedl, že stejně jako v prvních třech čtvrtletích loňského roku tak i v období od října do konce prosince přijelo do Česka méně lidí. V hromadných ubytovacích zařízeních přenocovalo na 2,4 miliónu lidí, přičemž cizinců přijelo o 3,5 procenta méně, Čechů na cestách ubylo o 9,1 procenta.

Mezi cizinci již delší dobu opadá zájem ze strany Rusů a Britů. V závěru loňského roku zamířilo do ČR o 23,1 procenta Rusů a Britů ubylo o 13,9 procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám