Hlavní obsah

V Brně uspořádali procházku po estakádě za 2,5 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce lidí si v sobotu nenechaly ujít unikátní příležitost projít se po právě stavěné estakádě na budovaném velkém městském okruhu v úseku Rokytova ulice a Tomkovo náměstí. Lidé si mohli prohlédnout konstrukci více než půlkilometrové stavby, která přijde téměř na dvě a půl miliardy korun.

Procházka po brněnské estakáděVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Na most se ve slunném počasí vydaly davy lidí. Procházka po budované estakádě jim nabídla nejen příležitost podívat se stavbařům přímo pod ruce, ale také spatřit Brno na neobvyklém místě z výšky. Vozovka se totiž nachází více než osmnáct metrů nad zemí. Až se stavba za rok zprovozní, dostanou se sem už jen autem.

Budovaný úsek městského okruhu překlene Tomkovo náměstí, řeku Svitavu i železniční trať. Právě křižovatka na Tomkovo náměstí byla roky jedním z mnoha neuralgických míst Brna, kde se provoz výrazně zpomaloval.

Aktuálně stavbaři pracují na tramvajových kolejích na Tomkově náměstí, následovat bude mostní konstrukce nad vozovkou nad nimi. Zároveň se na druhé straně rýsuje napojení estakády na ulici Rokytovu. Jedna z větví nicméně zůstane zaslepená, teprve až v budoucnu na ni naváže tunel na Vinohrady.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Na most se ve slunném počasí vydaly davy lidí

„V příštím roce by měla začít ražba průzkumné štoly, kterou bude zajišťovat Ředitelství silnic a dálnic a díky které zjistíme, jaké je podloží,“ uvedla projektová manažerka Radka Matuszková. Štola povede od domu pro seniory na ulici Věstonická směrem k Akátkám a její ražba bude trvat zhruba dva roky.

Vedle etapy u Tomkova náměstí by se měly na konci příštího roku plně zprovoznit nyní budované části velkého městského okruhu Žabovřeská a Bauerova.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Lidé si mohli prohlédnout konstrukci více než půlkilometrové stavby, která přijde téměř na dvě a půl miliardy

D1 u Brna stála. Při nehodě dodávky a kamionu zemřel řidič

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám