Hlavní obsah

Úleva na Wall Street. Akcie po propadu opět rostou

Akcie v USA po zahájení úterního obchodování výrazně zpevňují. Index Dow Jones, který zahrnuje akcie 30 předních amerických podniků, po pondělním propadu kvůli obavám ohledně Číny posílil o téměř dvě procenta.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Makléři na burze v New Yorku reagují na růst cen akcií.

Článek

Čínská centrální banka v úterý ve snaze podpořit růst domácí ekonomiky snížila základní úrokové sazby a zmírnila požadavek na podíl minimálních rezerv pro komerční banky. [celá zpráva]

Newyorská burza v pondělí reagovala na obavy investorů ohledně vývoje čínské ekonomiky, která je druhá největší na světě. Americké akciové trhy ten den prudce oslabily a například Dow Jonesův index zaznamenal nejvýraznější pokles za čtyři roky.

V úvodu úterního obchodování se na trhu projevily aktivity hráčů, kterým šlo o výhodný obchod, napsala agentura Reuters.

Širší index S 500 na počátku obchodování rostl o 1,6 procenta na zhruba 1924 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite přidával 3,3 procenta na 4676 bodů. Dow Jonesův index v úvodu obchodování přidával 1,7 procenta.

Po dramatickém pondělním propadu v úterý výrazně posílily i burzy v Evropě. V Praze se hlavní index před koncem obchodování posiluje o 4,5 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám