Hlavní obsah

UBS propustí více než polovinu zaměstnanců Credit Suisse, píše Bloomberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych

Švýcarská banka UBS se chystá propustit více než polovinu ze 45.000 zaměstnanců převzaté banky Credit Suisse, píše Bloomberg. Nejvíce se to dotkne tradingu a investičního bankovnictví a první vlna škrtů přijde v červenci, píše s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zdroje Bloombergu uvádějí, že největší tíhu škrtů ponesou bankéři, obchodníci a pomocný personál v investičním bankovnictví Credit Suisse se sídlem v Londýně, New Yorku a v některých částech Asie, přičemž ohroženy budou téměř všechny činnosti.

Zaměstnanci byli informováni, že v letošním roce mají počítat se třemi koly škrtů, první se očekává do konce července a další dvě kola jsou předběžně plánována na září a říjen, dodávají zdroje Bloombergu.

Rozsah propouštění se rýsuje tři měsíce poté, co se UBS dohodla na koupi Credit Suisse v rámci vládou zprostředkované záchranné akce. Celkový počet zaměstnanců UBS se po uzavření transakce zvýšil na přibližně 120.000. Největší švýcarská banka uvedla, že v nadcházejících letech hodlá ušetřit přibližně šest miliard dolarů (bezmála 130 miliard Kč) na personálních nákladech.

Credit Suisse se v březnu dostala do tak vážných problémů, že začala ohrožovat finanční stabilitu globálního bankovního sektoru. Do věci se proto vložila švýcarská vláda, centrální banka a regulační orgány, které dojednaly záchranu banky v podobě jejího převzetí rivalem UBS.

Spojení dvou největších finančních domů se sídlem v Curychu vyvolalo obavy ze ztráty tisíců pracovních míst, pochybnosti odborníků a soudní spory kolem transakce. Vzniklá švýcarská megabanka bude příliš velká na to, aby mohla padnout, připomněla agentura AP.

Největší švýcarské bance UBS klesl čtvrtletní zisk o 52 procent

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám