Hlavní obsah

Tvrdík sedí na dvou židlích dočasně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nedávno jmenovaný šéf Českých aerolinií Jaroslav Tvrdík byl ještě před rozhodnutím akcionářů domácího leteckého přepravce jmenován do představenstva společnosti Aero Vodochody. Podle sdělení tiskového mluvčího ČSA Daniela Plovajka vychází Tvrdíkova účast v Aeru z jeho minulé funkce ministra obrany a je dočasná.

Foto: archiv SD UH

Muzikál Cikáni jdou do nebe se vrací do Slováckého divadla.

Článek

Tvrdík byl nominován jako koordinátor pracovní skupiny, která měla zpracovat vládní materiál "Návrh dalšího postupu k účasti státu v Aeru Vodochody", uvádí mluvčí v oficiálním prohlášení. Vládní úkol je podle Plovajka časově omezen termínem 30. září 2003. Tvrdík na mimořádné valné hromadě v říjnu tohoto roku do představenstva Aera již kandidovat nebude.

O Tvrdíkově jmenování do představenstva Aera informoval středeční tisk s tím, že jej do statutárního orgánu prosadilo v úterý ministerstvo průmyslu a obchodu, připomíná ČTK. Do představenstva měl Tvrdíka jmenovat akcionář Aera americká firma Boeing, která si tak měla připravovat půdu pro prodej nových letadel Českým aeroliniím.

"K rozhodnutí o kooptaci do Představenstva Aera Vodochody došlo ze strany firmy Boeing dávno před rozhodnutím akcionářů Českých aerolinií o zvolení pana prezidenta Tvrdíka do čela ČSA Českých aerolinií a je pouze kontinuálním procesem," upřesnil Plovajko. "Nejedná se tedy o jakýkoli lobbing ze strany firmy Boeing, jako bylo uváděno v mediích", dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Boeing podporuje nominaci Tvrdíka do Aera

Společnost Boeing Česká, třetinový akcionář Aera Vodochody, podporuje nominaci bývalého ministra obrany Jaroslava Tvrdíka na post člena představenstva...

Tvrdík nepřímo potvrdil zájem o ČSA

Zájem o šéfování Českých aerolinií nepřímo potvrdil exministr obrany Jaroslav Tvrdík. "Nabídky odpovídající prestižní pozici prezidenta ČSA v civilním sektoru...

Výběr článků

Načítám