Hlavní obsah

Tržby Kauflandu v Česku poprvé překonaly 50 miliard

Obchodní řetězec Kaufland v Česku v posledním finančním roce zvýšil tržby o sedm procent na 51,4 miliardy korun. Zisk společnosti vzrostl o dvě procenta na 1,6 miliardy korun. Obchodník chce v Česku pokračovat v expanzi. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prodejna potravin Kaufland

Článek

"V následujícím období společnost počítá s otevřením několika dalších nových obchodních domů, jakož i se zvyšováním obratu ve stávajících prodejnách," uvedla firma ve zprávě.

V roce 2013 řetězec otevřel osm nových obchodních domů. Celkem Kaufland provozuje v Česku 115 prodejen. Kaufland, který patří do německé maloobchodní skupiny Schwarz, vstoupil na tuzemský trh v roce 1998. Nyní zaměstnává v ČR 10 725 zaměstnanců.

Konkurenční společnost Ahold provozující obchody Albert a Interspar v Česku ve čtvrtek oznámila, že loni zvýšila tržby o 5,3 procenta na 1,52 miliardy eur (41,6 miliardy korun). Tržby za poslední loňské čtvrtletí stouply meziročně o 32,6 procenta na 433 miliónů eur díky začlenění 49 odkoupených prodejen Interspar. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám