Hlavní obsah

Trh čeká Trumpovu porážku, akcie zpevnily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké akcie posílily. Investoři v amerických prezidentských volbách očekávají vítězství kandidáta Demokratické strany Joea Bidena, který podle nich podpoří nový rozsáhlý stimulační balík americké ekonomice.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Fronta do volební místnosti při předčasném hlasování v Oklahomě

Článek

Index Dow Jones stoupl o 2,06 procenta na 27.480,03 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 1,78 procenta na 3369,16 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 1,85 procenta na 11.160,57 bodu.

V případě Bidenova vítězství bude ve Spojených státech patrně schválen program podpory ekonomiky ve větším objemu, než jaký navrhovali republikáni nynějšího prezidenta Donalda Trumpa.

Budu mít lepší výsledek než minule, věří Trump

Volby USA

Obdobně v úterý zpevnily hlavní akciové trhy v Asii a Evropě. Trhy už započetly Bidenovo vítězství a chtějí, aby výsledek „byl jasný a nezpochybnitelný,” řekl agentuře Reuters hlavní analytik společnosti CMC Markets Michael Hewson.

Na devizových trzích oslabil dolar. Investoři se obracejí k riskantnějším aktivům. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, kolem 22:25 SEČ klesal o 0,7 procenta na 93,48 bodu. Euro vůči dolaru posilovalo o 0,6 procenta na 1,1716 USD.

Anketa

Kdo podle vás vyhraje americké prezidentské volby?
Donald Trump
40,1 %
Joe Biden
59,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 21050 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám