Hlavní obsah

Tramvaje v nejvytíženějším pražském úseku kvůli havárii vody nepojedou do soboty

Novinky, ČTK, bož, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tramvaje v Praze nebudou v nejvytíženějším úseku mezi I. P. Pavlova a Karlovým náměstím jezdit do sobotního rána. V úterý odpoledne to uvedl pražský dopravní podnik (DPP). Kvůli havárii potrubí v Ječné musejí tramvaje objízdnou trasou. Náhradní dopravu v průběhu dne Praha nezavedla a neučiní tak ani v příštích dnech.

Foto: Novinky

Havárie vody v ulici Ječná

Článek

Zhruba kilometrový úsek je tak nejlepší přejít pěšky podél frekventované silnice, možná je i objížďka metrem s přestupem, je ale zdlouhavá.

Úsekem běžně projíždějí linky 4, 6, 10,16 a 22, ty jsou nyní odkloněny.

Kudy přesně od středečního rána jednotlivé linky pojedou, zveřejní dopravní podnik o půlnoci. Úsekem nyní projíždí midibus 148, jehož provoz bude rozšířen. Autobusy nahradí noční linky.

Podle mluvčího Pražských vodovodů a kanalizací Tomáše Mrázka praskl vodovodní řad o průměru 400 milimetrů přímo u tramvajové trati. Původně sliboval, že oprava potrubí se stihne v úterý do večerních hodin. Nebylo ovšem jasné, jak dlouho se bude kontrolovat a případně opravovat tramvajová trať.

Prasklé potrubí zastavilo tramvaje v centru Prahy

Krimi

Linky nyní jezdí po objízdných trasách, nejčastěji pokračují na Albertov. „Na lince 10 je nepravidelný provoz, vysoké zpoždění,” uvedla dopoledne na Twitteru Pražská integrovaná doprava.

Náhradní autobusovou dopravu kvůli neprůjezdnosti úseku není možné podle dopravce zavést. Cestující mohou využít metro, a to ze stanic Náměstí Míru, Karlovo náměstí nebo I. P. Pavlova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám