Hlavní obsah

TPCA zahájí 28. února sériovou výrobu

Právo, jad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Automobilka TPCA, kterou u Kolína postavilo konsorcium firem Toyota-Peuget Citröen, zahájí 28. února sériovou výrobu. Novinářům to v pondělí řekl prezident společnosti Masatake Enomoto.

Foto: Dana Ehlová

Z loňského masopustu v Přepychách. Starostka Zdeňka Seidelová (vpravo) je i letos připravena vydat souhlas ke konání masopustu v obci.

Článek

Na plnou kapacitu, tedy 300 tisíc aut ročně, najede podle něj TPCA do jednoho roku. V automobilce, která je jednou z nejmodernějších v Evropě, se budou vyrábět vozy Toyota Aygo, Peuget 107 a Citröen C1. TPCA dosud vyrobila 300 aut, která nejsou určena pro trh, ale pouze pro školení a vzdělávání zaměstnanců. 

K evropským zákazníkům, včetně českých, by se nové vozy měly dostat v květnu nebo červnu. "Čeká nás autosalon v Ženevě, kde budou vozy oficiálně představeny. Také prodejní síť se musí dostatečně rozvinout, což nějakou dobu trvá," uvedl viceprezident TPCA Jean-Pierre Chantossel.

Sériová výroba se bude zvyšovat postupně. Zpočátku bude provoz jednosměnný, od června přejde na dvě a v září na tři směny. Nyní v automobilce pracuje asi 1600 zaměstnanců. Plného stavu dosáhne v září, kdy bude mít 3000 zaměstnanců.

Reklama

Související články

Kolínská automobilka shání lidi i na Moravě

Automobilka TPCA, která v průmyslové zóně Ovčáry u Kolína staví společný závod, rozšiřuje nábor zaměstnanců už i na Ostravsko. Pro zájemce o práci v nové...

Výběr článků

Načítám