Hlavní obsah

Toyota stahuje k opravě 1,5 miliónu aut, zlobí jim zadní náprava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor byla nucena svolat do servisů po celém světě 1,5 miliónu vozů. Důvodem jsou problémy související se zádní nápravou. Informovala o tom agentura DPA.

Článek

Ve Spojených státech se tento problém týká přibližně 760 000 automobilů RAV4 a 18 000 hybridních vozů Lexus HS 250h. Jak uvedla agentura AP, ve Spojených státech kvůli těmto technickým potížím zaznamenali devět nehod a tři menší zranění.

V Německu se opatření týká zhruba 70 000 vozů RAV4, Avensis T27 a Auris D-CAT. V Evropě prý zatím k žádným nehodám v této souvislosti nedošlo.

Toyota se snaží posilovat svou image výrobce kvalitních a spolehlivých vozů, kterou v předešlých letech narušily nejrůznější problémy. Jakožto největší japonská automobilka se v letošním prvním pololetí opět vyhoupla do čela největšího světového prodejce, z něhož sesadila americký koncern General Motors.

V loňském roce musela nejen Toyota, ale i ostatní japonské automobilky čelit značným výrobním problémům v souvislosti se zemětřesením a masivní vlnou tsunami, která udeřila na japonské pobřeží. Potíže ještě znásobily záplavy v Thajsku.

Podle posledních statistik to však vypadá, že japonské automobilky opět chytily vítr do plachet. Například Toyota prodala v USA za červenec meziročně o 26 procent více vozů, Honda pak dokonce o 45 procent více, připomíná BBC.

Reklama

Výběr článků

Načítám