Hlavní obsah

Tesco začalo v Británii prodávat náplasti pro různé barvy pleti

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řetězec supermarketů Tesco začal ve Velké Británii prodávat náplasti pro různé barvy pleti, snaží se zohlednit rasovou rozmanitost, informoval server BBC. Tesco uvádí, že inspirací byl emotivní a virální tweet jednoho Afroameričana.

Foto: Tesco

Tesco začalo prodávat náplasti pro různé barvy pleti

Článek

Tesco od pondělí nabízí náplasti v odstínu světlá, střední a tmavá. Řetězec uvedl, že se k takovému kroku rozhodl jako první britský supermarket, náplasti v různých barvách podle obchodníka „lépe reprezentují národ“.

Dodalo, že tak reaguje i na virální tweet Američana Dominika Apollona. Ten je členem americké skupiny propagující rasovou rovnost Race Forward.

Jeho vzkaz na Twitteru, ve kterém glosuje, že poprvé ve 45 letech použil náplast barvy své kůže a že mu to vehnalo „slzy do očí”, měl loni přes sto tisíc sdílení a komentářů.

Podle BBC nyní krok řetězce lidé na sítích vítají, někteří se ale pozastavují, proč to trvalo tak dlouho.

Podle odborníků nejde jen krok vstřícný k rasové rozmanitosti, ale na britském trhu existuje také dostatečná poptávka po takovém výrobku. Barevné náplasti dosud nabízely jen specializované obchody a e-shopy, relativně draze.

V Česku tyto náplasti Tesco nemá v sortimentu, uvedl na dotaz Novinek mluvčí obchodů Václav Koukolíček. Neměl ani informace o tom, že by se v nejbližší době měl tento produkt v tuzemských prodejnách objevit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám