Hlavní obsah

Tesco nemůže zatím převzít Carrefour na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Zatímco v ČR britská společnost Tesco převzala francouzský Carrefour už počátkem června, Slováci si na tuto změnu ještě počkají. Slovenský Protimonopolní úřad (PMÚ) totiž rozhodnutí o převzetí tamních prodejen Carrefour Teskem odložil. Úřad má obavu, že by Tesco mělo příliš silnou pozici a že by spojení ohrozilo konkurenci.

Článek

Úřad zjistil, že spojením těchto obchodních řetězců mohou na trhu vzniknout "soutěžní problémy". Zároveň vyzval Tesco, aby předložilo podmínky, kterými se překážky schválení transakce odstraní. Rozhodnutí PMÚ mělo původně padnout do konce června. Termín, kdy PMÚ rozhodne, tak nyní závisí na tom, kdy Tesco zareaguje na jeho výzvu.

Na slovenském trhu je řetězec Tesco nejsilnějším hráčem a koupí dalších obchodů by si svou pozici ještě upevnil. Carrefour provozuje na Slovensku čtyři prodejny, dvě v Bratislavě a po jedné v Košicích a v Žilině.

V Česku převzalo Tesco ČR 11 hypermarketů Carrefour počátkem června. [celá zpráva] Stačil mu k tomu souhlas Evropské komise, která schválila převzetí v prosinci 2005. [celá zpráva] Výměnou od firmy Tesco získá Carrefour 6 obchodů a dvě obchodní centra na Tchaj-wanu.

Reklama

Související témata:

Související články

Obchody Carrefour převezme v Česku Tesco

Nadnárodní obchodní společnosti Carrefour a Tesco se tento týden dohodly na výměně svých obchodů. Carrefour zcela opustí Českou republiku a na řetězec Tesco...

EU schválila nákup Carrefouru v ČR Teskem

Evropská komise ve čtvrtek schválila britské společnosti Tesco koupi českých prodejen francouzského Carrefouru. Na národní antimonopolní orgán však převedla...

Výběr článků

Načítám