Hlavní obsah

Švýcarsko se chystá zdanit tajná konta cizinců

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frankfurt

Srážková daň z tajných kont cizinců ve švýcarských bankách by měla vejít v platnost na sklonku roku 2012. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na Waltera Berchtolda, šéfa privátního bankovnictví v druhé největší švýcarské bance Credit Suisse.

Článek

„Mohlo by to být na konci roku 2012,“ uvedl Berchtold s tím, že celá věc musí ještě projít přes švýcarskou legislativu. Výše daně ještě není známa, nicméně Credit Suisse odhaduje, že tímto krokem přijde o aktiva svých klientů za zhruba 35 miliard švýcarských franků (asi 635,8 miliardy korun). Největší švýcarská banka UBS hovoří v této souvislosti dokonce o 40 miliardách švýcarských franků.

Už v říjnu se Švýcarsko dohodlo s Velkou Británií a Německem na řešení problémů nezdaněných příjmů, které se přesouvaly právě na účty do švýcarských bank. Výsledkem se stala dohoda o zavedení srážkové daně z vkladů ve Švýcarsku se zachováním bankovního tajemství.

Dá se předpokládat, že obdobnou dohodu země helvétského kříže uzavře i s dalšími státy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám