Hlavní obsah

Stevardi aerolinek Germanwings vstoupili do stávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stevardi německé letecké společnosti Germanwings v noci na pondělí zahájili plánovanou třídenní stávku. Agentuře DPA to potvrdil mluvčí odborového svazu UFO Nicoley Baublies. V důsledku stávky se neuskuteční zhruba 180 letů. Spojení s Prahou by se stávka dotknout neměla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Germanwings je nízkonákladovou divizí největších německých aerolinek Lufthansa. Lety provozuje pro společnost Eurowings, která je rovněž součástí Lufthansy.

Zrušeny jsou zejména vnitrostátní spoje, ale neodletí i některé spoje do Rakouska a Švýcarska. Za stávkou stojí spor odborů a zaměstnavatele ohledně částečných pracovních úvazků.

Lufthansa kvůli stávce ruší 1300 letů pro 180 tisíc cestujících

Ekonomika

Lety pod vlastní značkou Germanwings firma přestala provozovat v říjnu 2015. V říjnu téhož roku její Airbus A320 narazil 24. března 2015 při letu ze španělské Barcelony do německého Düsseldorfu do horského masivu v Provensálských Alpách. O život přišlo všech 150 osob na palubě, šlo o sebevraždu pilota.

Odborová centrála vyhlásila dvoudenní stávku palubního personálu Lufthansy již v listopadu. Lufthansa kvůli stávce stevardů tehdy zrušila 1300 letů, které měly přepravit 180 tisíc cestujících.

Reklama

Související témata:

Související články

Lufthansa koupí letadla od Boeingu a Airbusu

Německá letecká společnost Lufthansa koupí 16 nových letadel od výrobců Boeing a Airbus. Katalogová hodnota objednávky je 2,1 miliardy eur (53,6 miliardy Kč)....

Výběr článků

Načítám