Hlavní obsah

Stávka řidičů zastavila výrobu Fiatu v Itálii, firmě hrozí propad podílu na trhu

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Italská automobilka Fiat uzavřela všech svých pět továren v Itálii. Důvodem je stávka řidičů nákladních vozů, informoval server BBC.

Článek

Řidiči kamiónů protestují proti daním z pohonných hmot, které jsou od ledna součástí úsporného balíku vlády premiéra Maria Montiho.

Podle mluvčího Fiatu italská automobilka v důsledku protestů, které komplikují mimo jiné dodávku součástek, vyrobila za poslední tři týdny o 20 000 aut méně.

Automobilka Fiat předpověděla, že pokud budou řidiči v protestech pokračovat, přijde v březnu o 10 procent podílu na italském trhu. Fiat je největším soukromým plátcem daní v Itálii a kontroluje rovněž americkou automobilku Chrysler.

Generální ředitel Fiatu Sergio Marchionne prosadil i přes odpor odborů flexibilnější pracovní postupy. Jak sdělil mluvčí Fiatu, závody v Itálii obecně pracují jen na polovinu své potenciální kapacity, zatímco továrny v Polsku a USA "jedou" na plné obrátky.

Reklama

Výběr článků

Načítám