Hlavní obsah

Stávka rakouských železničářů zastaví i české rychlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Půldenní stávka, která o půlnoci začne na rakouské železnici, zastaví nejen železniční dopravu do a z Rakouska, ale i mezinárodní rychlíky směřující do alpské země. Kvůli stávce nevyjede již dnes z Prahy přímý lehátkový vůz Praha - Linz - Zürich a nepojede ani lůžkový vůz ruských železnic z Vídně přes Břeclav a Ostravu do Moskvy.

Foto: Muzeum Komenského v Přerově.

Plakát Zahradní slavnosti.

Článek

Stávka potrvá do úterního poledne a jak uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský dotkne se i spojů EuroCity. V noci nepojede přes území ČR ani mezinárodní rychlík Chopin z Varšavy přes Ostravu a Břeclav do Vídně.

Spoj EuroCity Johann Gregor Mendel pojede zítra podle jízdního řádu z Prahy v 6:56 hodin. Do Břeclavi přijede v 10:22 hodin a dále do Rakouska odjede po ukončení stávky, tedy se zpožděním asi 90 až 120 minut.

Vlak Sobieski z Vídně do Varšavy přes Břeclav a Ostravu pojede v celé trase se zpožděním asi 150 až 180 minut, uvedl Šťáhlavský. Spoj EuroCity Vindobona Z Vídně do Hamburku přes Brno, Prahu, Děčín a Berlín pojede se zpožděním asi o 120 až 150 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám