Hlavní obsah

Státní lesy vypsaly výběrové řízení na nové odborné ředitele

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pět dní po jmenování Daniela Szóráda novým generálním ředitelem státního podniku Lesy České republiky, kterého ministr zemědělství Marian Jurečka uvedl do funkce v pondělí, vyhlásila firma výběrová řízení na čtyři odborné funkce svého vrcholového managementu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Jsou to pracovní pozice ekonomického ředitele, výrobně – technického ředitele, správního ředitele a obchodního ředitele, uvedl mluvčí společnosti Zbyněk Boublík.

„Hlásit se mohou kvalifikovaní lidé z praxe, a to včetně stávajících zaměstnanců podniku ze všech organizačních úrovní. Nevylučuji ani další spolupráci s některými ze současných ředitelů odborných úseků podniku a to v případě, že ve výběrovém řízení potvrdí předpoklady pro další vzájemnou spolupráci,“ řekl Daniel Szórád.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Szórád byl 14. dubna 2014 jmenován novým ředitelem státního podniku Lesy ČR.

Dřív bez výběrových řízení

V minulosti generální ředitelé vybírali své šéfy bez výběrových řízení. V současné době působí v těchto vrcholných postech Pavel Indra na pozici ředitele lesního a vodního hospodářství, Michal Gaube, ekonomický ředitel, správní ředitel Jiří Červenka a Zdeněk Sýkora ve funkci výrobního ředitele.

Uchazeči o nabízené posty by měli mít ukončené vysokoškolské vzdělání příslušného směru, minimálně pětiletou praxi v oboru, z toho minimálně tříletou ve vedoucích funkcích.

Dalšími předpoklady jsou například znalosti daného sektoru a problematiky včetně zkušeností ze spolupráce s místní samosprávou. Požadována je také komunikativní znalost angličtiny nebo němčiny.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 miliónu hektarů lesního majetku, což představuje šestinu plochy republiky a zhruba polovinu lesů, a pečuje o více než 38 tisíc kilometrů vodních toků. To je přibližně o jednu třetinu délky všech vodních toků a bystřin.

Reklama

Výběr článků

Načítám