Hlavní obsah

Společnosti EPH a J&T bránily kontrole, hrozí jim pokuta

Brusel
Aktualizováno

Společnosti Energetický průmyslový holding a J&T Investment Advisors bránily koncem listopadu 2009 kontrole inspektorů Evropské komise (EK). Vyplývá to z předběžného šetření EK. Firmám hrozí, že přijdou až o jedno procento ze svého celosvětového obratu ve formě pokuty. Informovala o tom EK.

Foto: Zuzana Zábrodská, Novinky

Sídlo Evropksé komise

Článek

Komise tvrdí, že pracovníci Energetického průmyslového holdingu a J Investment Advisors nezablokovali účet elektronické pošty, neotevřeli zabezpečené e-maily a přesměrovali příchozí elektronickou poštu.

"Pokud jde o elektronické dokumenty, právo na neomezený přístup do prostor společnosti a na pořizování kopií dokumentů souvisejících s podnikáním znamená, že inspektorům je třeba poskytnout hesla k zabezpečené elektronické poště," uvedla EK.

Vyšetřování Bruselu se soustředí na aktivity skupiny J, které obě společnosti z velké části patří. Energetický průmyslový holding navíc čelí podezření, že vytěsňuje konkurenci.

EPH holding v loňském roce utržil 7,22 miliardy korun. Skupina J dosáhla ke konci září tohoto roku čistý zisk v objemu 73,4 miliónu eur (asi 1,85 miliardy korun). Zisk J z obchodování na finančních trzích dosáhl ve sledovaném období 73,2 miliónu eur, a vzrostl tak o 60 procent v porovnání s prvním pololetím roku 2010, jak uvedla agentura SITA.

Reklama

Výběr článků

Načítám