Hlavní obsah

Společnost AirExplore bude létat z Bratislavy do Splitu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Dvakrát týdně bude létat společnost AirExplore od 19. července do září ze slovenského hlavního města do chorvatského Splitu. Představitelé společnosti a bratislavského Letiště Milana Rastislava Štefánika to oznámili na pondělní tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Letiště v Bratislavě.

Článek

Létat se bude každou středu a neděli a cena jednosměrné letenky bude 69 eur (1842 korun). Zpáteční letenku je možné pořídit už od 138 eur (3683 korun) a v ceně je i větší zavazadlo. Letecká linka by měla být konkurencí pro vlaky RegioJet, které jezdí přes Bratislavu z Prahy a chorvatské Rijeky.

Z Česka vyrazil první vlak do Chorvatska

Ekonomika

„Dosud jsme se věnovali hlavně pronájmu letadel s posádkami. Protože situace na trhu v letecké dopravě je kritická, rozhodli jsme se nabízet letenky přímo cestujícím,“ řekl výkonný ředitel AirExplore Martin Štulajter. „Je to poprvé po osmi letech, kdy budeme mít pravidelnou linku z Bratislavy do Chorvatska,“ uvedla mluvčí bratislavského letiště Veronika Ševčíková.

Bratislavská společnost AirExplore vznikla v roce 2010 a od svého vzniku přepravila společnost přes pět milionů pasažérů. K dispozici má sedm strojů Boeing 737-800.

Do chorvatských obchodů opět povinně v rouškách

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám