Hlavní obsah

Soukupova firma Media Master získala ochranu před věřiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ze zadlužených firem podnikatele Jaromíra Soukupa, společnost Media Master získala od soudu tříměsíční ochranu před věřiteli. Společnost zajišťuje reklamu pro programy televize Barrandov, kterou Soukup spoluvlastní s podnikatelem Janem Čermákem. Firma dluží zhruba 608 milionů korun. Vyplývá to z rozhodnutí Městského soudu v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Český podnikatel Jaromír Soukup

Článek

V tříměsíčním moratoriu chce Media Master předložit věřitelům restrukturalizační návrh. Pokud se pro jeho realizaci vysloví potřebná většina a schválí jej soud, bude podle Čermáka na konci procesu stát fungující a oddlužená společnost.

„Vzhledem k tomu, že samotný návrh moratoria a přípravu plánu podpořila většina věřitelů, věříme, že se podaří získat jejich podporu i pro další potřebné kroky,“ dodal Čermák, jehož tým návrh vypracoval.

Fungování Media Master je pro Barrandov Televizní studio klíčové, protože pro televizi znamená hlavní zdroj příjmů. Zároveň prodává reklamní prostor i pro tištěná periodika Sedmička, Týden nebo Instinkt, která vydává Soukupova firma Empresa Media. Podle soudu jsou obě firmy propojené a tvoří koncern. Na Media Master podala exekuční návrh věřitelská firma Knowlimits Group a další věřitelé.

Televize Barrandov dluží skoro miliardu, získala ochranu před věřiteli

Ekonomika

Pokud by soud moratorium nevyhlásil, mohli by podle jeho zdůvodnění někteří věřitelé uspokojit své pohledávky z majetku Media Master na úkor ostatních věřitelů, což by bylo v rozporu s insolvenční zásadou poměrného uspokojení věřitelů. Byla by také znemožněna reorganizace, kterou firma chystá.

Největší dluhy má Media Master u společnosti Gomanold, a to 313 milionů korun. Tato firma spolu s dalšími věřiteli s moratoriem souhlasila. Jedním z věřitelů je i mediální dům Czech News Center.

Individuální moratorium je nový nástroj, který se do české legislativy dostal loni v září. Má pomoci firmám, které se ocitly v těžké finanční situaci a při zdlouhavé insolvenci by mohly zkrachovat. Zároveň ale musí být zřejmé, že díky nastaveným opatřením se dokážou udržet v provozu a splácet své dluhy.

Barrandov Televizní Studio získalo moratorium na konci února. Jeho závazky dosahují 991 milionů korun. Čermák do Empresy, která televizi Barrandov vlastní, vstoupil loni na podzim.

Dluhy Jaromíra Soukupa. Exekutor dal příkaz k prodeji nemovitostí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám