Hlavní obsah

Televize Barrandov dluží skoro miliardu, získala ochranu před věřiteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skoro miliardu korun dluží firma Barrandov Televizní Studio podnikatele Jaromíra Soukupa. Vyplývá to z údajů zveřejněných v úterý v insolvenčním rejstříku. Městský soud v Praze v pondělí vyhlásil na návrh firmy tzv. moratorium na majetek dlužníka, které má chránit společnost před věřiteli. Ochrana platí tři měsíce, což má podle soudu poskytnout firmě čas na přípravu reorganizace.

Foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup

Článek

Barrandov Televizní Studio oznámilo v návrhu moratoria, že má závazky za více než 991 milionů korun. S moratoriem podle firmy souhlasí věřitelé stojící za nadpoloviční většinou závazků.

Na vyhlášení moratoria upozornil server iROZHLAS.cz, podle něhož Soukup žádá ochranu především před firmou Knowlimits Group, která už své pohledávky začala vymáhat pomocí exekutorů.

Loni na podzim získal poloviční podíl ve společnosti Empresa Media, která vlastní i Barrandov Televizní Studio, od Soukupa podnikatel Jan Čermák. Jediným členem představenstva studia je podle obchodního rejstříku dál Soukup.

Generátory Jaromíra Soukupa stále rachotí, lidé na Barrandově si na zásah hygieny počkají

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám