Hlavní obsah

Slovenští policisté budou mít nové pistole od České zbrojovky

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Do konce letošního roku budou všichni policisté na Slovensku vyzbrojeni novými pistolemi od České zbrojovky a také pistolemi od rakouské firmy Glock. Podle slovenské ministryně vnitra Denisy Sakové nové pistole zvýší nejen efektivitu zásahu, ale i osobní bezpečnost policistů.

Foto: Vladimír Klepáč, Právo

Největší tuzemský výrobce palných zbraní Česká zbrojovka představil své zbraně na zbrojařském veletrhu Idet. Na snímku Pistole CZ P-10 C, která nemá klasický kohoutek.

Článek

Resort vnitra nakoupil 17 tisíc kusů pistolí Glock 17 4Gen, osm tisíc pistolí CZ P-07 DUTY a tisíc kusů CZ 2075 RAMI. Hodnotu nákupu neuvedl.

„Nově zavedené zbraně jsou kvalitnější, mají nízkou hmotnost, modernější konstrukci, vyšší kapacitu zásobníku a jsou provedeny ve výkonnějším kalibru 9 mm Luger,“ řekl ředitel odboru výcviku prezidia slovenského policejního sboru Milan Šagát.

Česká zbrojovka měla loni rekordní tržby 4,66 miliardy

Ekonomika

Do konce roku kompletně přezbrojí policisté od základních útvarů až po ty specializované. Všichni policisté musí absolvovat teoretické a praktické přeškolení na konkrétní typ pistole.

Od roku 1991 byli slovenští policisté vyzbrojeni pistolí CZ 82 a výměna byla nutná. „Přezbrojením se zařadíme mezi vyspělé země, jejichž policisté jsou vyzbrojeni moderními a kvalitními krátkými zbraněmi splňujícími nejpřísnější kritéria,“ dodala ministryně Saková.

Reklama

Související témata:

Související články

Česká zbrojovka se obává zákazu olova

Na zákaz používání olova pro výrobu střeliva, včetně loveckého, se připravuje výrobce nábojů vlašimská firma Sellier & Bellot. V extrémním případě by se musela...

Výběr článků

Načítám