Hlavní obsah

Sledování hospodaření státních organizací přijde stát na dvě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hlavní část projektu Státní pokladny přijde na zhruba 2,146 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty (DPH). To je o zhruba 95 miliónů méně, než byly předchozí odhady. Další stamilióny stát zaplatí na ročním provozu tohoto systému, který má umožnit detailní sledování hospodaření státních organizací. Na projektu se dohodlo ministerstvo financí se společností IBM.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Systém Státní pokladny má zpoždění, původně v něm měl být připraven už letošní státní rozpočet. Podle ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09) se v projektu bude chystat až rozpočet pro rok 2013.

Už letos na podzim ale budou první státní úřady využívat systém v platebním styku, nejdříve ministerstvo financí a úřad vlády, do konce roku například také ministerstvo práce a sociálních věcí a ministerstvo zdravotnictví.

Roční provoz systému Státní pokladny vyjde podle náměstka ministra financí Zdeňka Zajíčka na 200 miliónů korun za aplikační podporu, 59 miliónů korun za licence a 174 miliónů korun za provoz datového centra ve Státní tiskárně cenin. Částky jsou bez DPH. Stát bude moci celý systém používat a měnit i prostřednictvím jiného dodavatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám