Hlavní obsah

SkyEurope mi dluží 200 tisíc, tvrdí letuška

Praha

Kvůli rychlému konci slovenských aerolinek SkyEurope přišlo o práci několik stovek zaměstnanců společnosti. Podle nich se bankrot očekával již mnoho měsíců předem. Společnost prý měla problémy s vyplácením mezd už na podzim loňského roku, zaměstnancům dluží statisícové částky.

Článek

„Všichni jsme to čekali. Trvalo to už od října 2008,“ odpověděla letuška Lenka Nesládková na dotaz, zda ji ukončení činnosti SkyEurope nějak zaskočilo. Podle ní zejména vývoj ve společnosti v posledních dnech prý napověděl, že konec je tu.

Aerolinky zhruba před dvěma týdny přestaly létat z vídeňského letiště. Následně měla problémy s odlety z Prahy a Bratislavy. Krize ve společnosti vyvrcholila v pondělí, kdy byla většina letů zrušena, následně firma oznámila ukončení činnosti.

Zaměstnanci se tuto informaci dozvěděli nejčastěji z médií. Firma jim ale také poslala oznámení v e-mailu. SkyEurope mnohým zaměstnancům dluží nemalé částky.

„Dluží mi celkem dost peněz,“ potvrdil pilot aerolinek Michal Dobrovodský. Nesládková byla v tomto ohledu sdílnější, firma ji dluží dvě stě tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám