Hlavní obsah

Skupina KKCG hlásí rekordní zisk přes 14 miliard korun

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Finanční a investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka v loňském roce vykázala rekordní zisk ve výši 14,3 miliardy korun. Na dividendách firma vyplatila přes devět miliard korun. O výsledcích informoval mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Článek

„Loňský rok byl pro skupinu KKCG z pohledu vykázaného zisku mimořádně úspěšný, vykázali jsme nejlepší hospodářské výsledky v historii. Díky nim může skupina realizovat svou dlouhodobou strategii investic a mezinárodní expanze,“ sdělil výkonný ředitel KKCG Jiří Radoch.

Na hospodářské výsledky měl mimo jiné pozitivní dopad prodej části strojírenských aktiv. Vlastní kapitál KKCG vzrostl o více než 2,3 miliardy korun na 16,9 miliardy korun.

KKCG je nadnárodní finanční a investiční skupina spravující majetek převyšující 50 miliard korun a zaměstnávající přes 3000 lidí. Zaměřuje se na oblasti ropy a zemního plynu, průmyslu, financí a investic. Drží podíly ve více než 20 českých a zahraničních společnostech, mezi něž patří například Vítkovice Holding, Cestovní kancelář Fischer nebo vydavatelství Stanford.

Firma kontrolovaná KKCG zasedá ve věřitelském výboru loterijní společnosti Sazka, která se od konce května nachází v konkurzu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám