Hlavní obsah

Skupina Alta zmodernizuje za miliardy kovodělný závod v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jeden z největších kontraktů v historii získala strojírenská skupina Alta, která zmodernizuje pro Ašinský metalurgický závod v Rusku válcovací linku za 330 miliónů eur (asi 8,2 miliardy korun). Uvedl to mluvčí skupiny Antonín Murgaš.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kontrakt na válcovací linku pro Ašinský metalurgický závod skončí příští rok. V ruském městě Klincy staví Alta na klíč včetně technologií také cihelnu za 33 miliónů eur (asi 818 miliónů korun). Hotová má být v příštím roce.

Alta se dlouhodobě zaměřuje na zakázky v Rusku, Bělorusku a dalších zemích. Je silně proexportní skupinou. K největším jejím kontraktům patří víceletá smlouva s Uralvagonzavodem v Nižním Tagilu za miliardu eur. Týká se modernizace obráběcích strojů pro výrobu vagonů a další produkce. Práce mají být ukončeny v roce 2013.

Skupina nyní mimo jiné vlastní výrobní závody TOS Kuřim - OS nebo společnost SE-MI service. V roce 2010 koupila část ČKD Blansko Holding, zabývající se výrobou těžkých karuselů. Loni do skupiny přibyla Škoda machine tool. Alta ji koupila od ruské strojírenské společnosti Stanko Impex Group.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám