Hlavní obsah

Škoda Auto zvýšila odbyt, i tak byla ale ve skupině VW nejslabší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v listopadu zvýšila celosvětový odbyt meziročně o 0,6 procenta na 59 400 vozů. V německém koncernu Volkswagen, kam Škoda patří, je to nejslabší nárůst ve skupině automobilů určených pro masový trh. Ukazují to záznamy, které v pondělí koncern zveřejnil. Od ledna do konce listopadu pak odbyt vozů Škoda činí 664 800, což je meziroční pokles o 17,6 procenta.

Montáž v závodě Škoda Auto

Článek

Skupina Volkswagen v listopadu zvýšila odbyt meziročně o 9,1 procenta na 672 300 vozidel. Za celý rok je ale i ona v minusu.

O rok dříve oslabil výrobu a prodej nových aut nedostatek mikročipů a koronavirová pandemie. Už v srpnu, září a říjnu dodal Volkswagen více aut než před rokem. Kvůli slabé první polovině roku však po prvních jedenácti měsících vykázal pokles odbytu o 9,2 procenta na více než 7,4 milionu vozů.

Z aut pro masový trh si minulý měsíc nejvíce polepšila divize komerčních vozů, kterých se prodalo o 30,7 procenta více. O 15,5 procenta zvýšila meziročně odbyt značka Seat/Cupra, kmenová značka Volkswagen měla odbyt vyšší o 4,1 procenta.

Šéf Škody Auto: Zvažujeme odchod z Číny

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám