Hlavní obsah

Škoda Auto za devět měsíců zvýšila provozní zisk o více než 47 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto za devět měsíců letošního roku zvýšila provozní zisk na 1,26 miliardy eur (31,1 miliardy Kč) z 856 milionů eur před rokem. Hospodaření podpořil růst objemu prodeje a také vyšší ceny. Ve své výsledkové zprávě to ve čtvrtek oznámil mateřský koncern Volkswagen. Tomu od ledna do září provozní zisk ale klesl.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Logo Škoda

Článek

Tržby mladoboleslavská automobilka zvýšila na 19,659 miliardy eur (485,8 miliardy Kč) z 15,181 miliardy eur před rokem. Firma ale upozornila, že na výsledky měly negativní dopad kurzové vlivy, vyšší náklady a rovněž útlum aktivit v Rusku. Škoda už dříve uvedla, že odbyt jejích aut se meziročně zvýšil o 17,9 procenta na 642 200.

Škoda Auto provozuje tři výrobní závody v České republice, výrobní kapacity má také v dalších zemích, například v Číně a v Indii. Loni v důsledku invaze ruských vojsk na Ukrajinu ukončila aktivity na ruském trhu. V březnu oznámila, že kvůli ukončení obchodních aktivit a výroby v Rusku loni přišla téměř o 700 milionů eur.

Celému koncernu Volkswagen za tři čtvrtletí klesl provozní zisk meziročně o sedm procent na 16,2 miliardy eur. Tržby ale koncern zvýšil o 16 procent na 235,1 miliardy eur.

Škoda Auto posiluje v Indii. Z nového centra bude exportovat vozy do Vietnamu

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám