Hlavní obsah

Šéf Uberu dočasně končí, další člen vedení rezignoval kvůli poznámce o ženách

Novinky, bož

Šéf americké společnosti Uber Technologies Travis Kalanick v úterý oznámil, že dočasně přeruší svůj pracovní poměr. Informovala o tom agentura Reuters. Společnost v poslední době obklopuje řada kontroverzí a Kalanickův krok má napomoct situaci vyřešit. Další člen vedení společnosti David Bonderman rezignoval.

Foto: Toby Melville, Reuters

Logo mobilní taxislužby Uber

Článek

Šéf Travis Kalanick se může k výkonu své funkce vrátit, kdykoliv bude chtít, uvedla agentura Reuters s odvoláním na informovaný zdroj. Podle agentury DPA se hovoří o tom, že by se Kalanick vrátil po tříměsíčním volnu.

Jedna z kontroverzí se měla týkat údajného sexuálního obtěžování na pracovišti a neschopnosti vedení v čele s Kalanickem reagovat na tuto kauzu dostatečně rychle a pružně. Právě na řešení nepříznivé mediální situace se soustředila úterní porada vedení společnosti.

Ženy hodně mluví, nechal se slyšet Bonderman

V průběhu tohoto setkání si ředitel David Bonderman neodpustil humornou poznámku, která by v americkém prostředí mohla být interpretována jako nepřátelská vůči ženám. Aby tím situaci Uberu ještě více nezhoršoval, vzápětí se rozhodl na svoji funkci rezignovat.

„Existuje množství dat, která ukazují, že pokud je v představenstvu jedna žena, je pravděpodobnější, že tam bude i druhá žena,” řekla na poradě členka představenstva Arianna Huffingtonová.

„Ve skutečnosti to ukazuje, že je mnohem pravděpodobnější, že se bude více mluvit,” odvětil na to Bonderman. Poznámka byla zaznamenána na nahrávce porady, kterou zveřejnil server Yahoo.

Společnost má hodnotu 1,6 biliónu

Hodnota společnosti dosahuje 69 miliard dolarů (1,62 biliónu korun). Za sedm let existence do ní bylo investováno 15 miliard dolarů (351,8 miliardy korun).

V Česku Uber působí v Praze a Brně. Právě v moravské metropoli krajský soud vydal v dubnu předběžné opatření, kterým platformě zakázal provozovat své služby. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám