Hlavní obsah

Šéf Povodí Moravy končí, na odchodu se dohodl s ministrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální ředitel státního podniku Povodí Moravy Radim Světlík odchází z funkce po dohodě s ministrem zemědělství v demisi Miroslavem Tomanem, ve funkci působil od září 2010. Podnik dočasně povede Jan Hodovský, informovalo ministerstvo zemědělství. V pondělí 4. listopadu bude vypsáno výběrové řízení na nového šéfa.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr zemědělství Miroslav Toman

Článek

„Po hodinové diskuzi (s ministrem) jsme dospěli k závěru, že máme tak rozdílné názory na věci, že naše další spolupráce není možná,“ uvedl Světlík. Zdůraznil, že šlo o pragmatickou debatu. Jeho odchod je podle něj výsledkem gentlemanské dohody mezi ministrem a jím a „necítí žádnou zášť“.

Hodovský je podle MZe dlouholetým odborníkem ve vodním hospodářství. Pracoval v řídících funkcích na Správě vodních toků, která spadala pod Zemědělskou vodohospodářskou správu. Byl také ředitelem Odboru ochrany vod Ministerstva životního prostředí a tajemníkem Ústřední povodňové komise.

Změny i na dalších postech

Během svého zhruba tří a půl měsíčního působení na ministerstvu již Toman personálně obměnil řadu klíčových postů ve státních firmách a institucích ve svém rezortu. Minulý týden například skončili v dozorčí radě Lesů České republiky čtyři její členové z ODS. [celá zpráva]

V půlce října skončil po dohodě s ministrem také šéf Povodí Labe Václav Beránek, začátkem téhož měsíce oznámil svůj odchod ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta, nahradil jej Martin Klanica. [celá zpráva]

V čele Národního hřebčína v Kladrubech vystřídal ministerský úředník Jiří Machek Jiřího Jehličku, jenž čelí obvinění z ovlivňování veřejné zakázky, kterou hřebčín vypsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám