Hlavní obsah

Sazka podle věřitelů dluží dvě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Věřitelé loterijní společnosti Sazka přihlásili do pátku pohledávky po lhůtě splatnosti za celkem 1,962 miliardy korun, informovala v neděli Česká televize v diskuzním pořadu Otázky Václava Moravce. Věřitelé mohou své pohledávky přihlásit do 28. dubna, do téhož dne bude zároveň známá i konečná výše dluhu Sazky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Článek

Místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek v pořadu řekl, že již neočekává žádného velkého věřitele. Obává se ale přihlášení uměle vyvolané pohledávky.

Soud v úterý prohlásil na Sazku úpadek. Od pátku navíc ve společnosti provádí finanční úřad kontrolu účetnictví, kterou nařídil ministr financí Miroslav Kalousek.

Insolvenční návrh na Sazku jako první podal 17. ledna Radovan Vítek (nedávno své pohledávky postoupil skupině PPF), 4. března pak společnost KKCG Structured Finance podnikatele Karla Komárka. Poté 21. března podal na Sazku insolvenční návrh i místopředseda představenstva Sazky Roman Ječmínek a v pátek se připojil generální ředitel a předseda představenstva Sazky Aleš Hušák.

Sazka má problémy se splácením O2 areny

Sazka čelí problémům zejména kvůli vysokým splátkám za výstavbu O2 areny držitelům dluhopisů. Společnost BESTSPORT, která O2 arenu provozuje, ve čtvrtek kvůli situaci v Sazce na sebe podala insolvenční návrh. I po podání insolvenčního návrhu Bestsport podle mluvčího Sazky Tuny pokračuje v činnosti a připravuje návrh na reorganizaci společnosti.

Sazka je největší tuzemská loterijní společnost, vznikla v roce 1956, akciovou společností je od roku 1993. Akcionáři jsou občanská sdružení, působící v tělovýchově a sportu. Provozuje sportovní a kurzové sázkové hry, číselné a okamžité loterie; ze zákona musí ze zisku podporovat sport a tělovýchovu.

Reklama

Výběr článků

Načítám