Hlavní obsah

Sazka bude expandovat v Evropě i USA

Právo, Martin Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loterijní Sazka Group, patřící do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, se stane součástí společnosti Sazka Entertainment. Do nově vzniklé společnosti, která má ambice stát se globálním hráčem v loteriích a herním průmyslu, investují americké investiční fondy Apollo 500 milionů eur (asi 13,3 miliardy korun).

Foto: Sazka Group

Sídlo Sazka Group

Článek

„Společně se silným americkým investorem se tak pro Sazka Group otevírá další prostor pro investice jak v Evropě, tak v USA a případně i v dalších regionech. Nadále se přitom budeme zaměřovat na loterie a doplňkovou herní vertikálu. Jsem přesvědčen, že herní průmysl je do budoucna jedním z nejperspektivnějších odvětví vůbec,“ uvedl Komárek.

Komárek Apollo označil za jednoho z největších světových alternativních investičních manažerů a předních investorů v herním průmyslu.

Sázkař asi přijde o rekordní sumu, světlo na konci tunelu skomírá

Muži

Vlastní kapitál Sazka Entertainment bude po transakci činit 4,2 miliardy eur (asi 111 miliard korun), fondy Apollo tak budou mít ve společnosti více než desetiprocentní podíl. „Fondy Apollo slíbily takzvanou exkluzivitu, tedy že pokud budou investovat do herního nebo loterijního průmyslu, bude to přes Sazka Group,“ řekla Právu mluvčí KKCG Dana Dvořáková.

Sazka Group působí kromě České republiky v Rakousku, Řecku, Itálii a na Kypru. Na podzim společnost oznámila, že se uchází o licenci k provozování britské národní loterie. Loni zvýšila čistý zisk meziročně o třetinu na 311 milionů eur (8,3 miliardy korun). V letošním prvním pololetí čistý zisk skupiny meziročně klesl o 71 procent na 42 milionů eur (1,11 miliardy korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám