Hlavní obsah

Sázející na Sáblíkové vyhrávali milióny, na podceňovaných Slovácích tratili

Novinky, Tomáš Holý

Noc ze středy na čtvrtek opět nadzdvihla statisíce fanoušků a sázejících při sledování olympiády v kanadském Vancouveru. Většina opět věřila ve vítězství českých hokejistů, kteří jim ale prohrou vzali naděje na peněžitou výhru. Naopak lidé ve velkém úspěšně sázeli na rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, která závod vyhrála.

Foto: Todd Korol, Reuters

Radost rychlobruslařky Martiny Sáblíkové

Článek

„Martina Sáblíková byla v závodu na pět kilometrů jasnou kursovou favoritkou a na její triumf směřovala drtivá většina z takřka čtyřmiliónového vkladu. Opět se tedy potvrdilo, že sázet na Sáblíkovou se vyplácí,“ komentoval pro Novinky mluvčí sázkové kanceláře Fortuna Petr Šrain.

Jeho slova potvrdil i Ondřej Rajšner z Chance. Podle něj objem sázek na Sáblíkovou byl srovnatelný jako u hokejistů. Těm věřilo po utrápeném vítězství s Lotyšskem mnohem méně lidí. Jak proti Lotyšsku, tak proti Finsku zůstala většina vkladů u bookmakerů. [celá zpráva]

Přestože rychlobruslení není zrovna nejběžnějším sportem v České republice, favoritka Martina Sáblíková dokázala do sázkových kanceláří přilákat desetitisíce lidí.

„Na to, že získá zlato, si vsadilo téměř 99 procent sázejících, přičemž objemy sázek na nejdelší trati byly ještě zhruba o třetinu vyšší než před závodem na tři tisíce metrů,“ uvedl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Například Fortuna hlásí, že lidé dali na Sáblíkovou přes tři milióny korun.

Na podceňovaných Slovácích lidé tratili

Přestože většina sázejících věřila ve vítězství českých hokejistů, tak Slovákům i přes vysoké kurzy věřil málokdo. V obou případech tak byla většina lidí zklamaná, shodují se jednotlivé kanceláře.

"Celé Slovensko se tedy dnes ráno radovalo, ale sázkaři plakali. Sázkaři plakali dokonce i na Slovensku, když u Tipsportu SK vsadili na Švédsko o čtvrtinu více než na svůj tým, ale výhra svěřenců Jána Filca jim pokažené tikety jistě vynahradila," uvedl Michal Peterka, mluvčí Tipsportu.

Reklama

Výběr článků

Načítám